Jednostavna putovanja s probioticima: Neka vaša crijevna flora bude sretna

Bliži se sezona putovanja. Iako bi trebala biti jedan od najboljih perioda u godini, često je popraćena stresom, a ponekad čak i problemima s probavom. Putnička dijareja svrstava se među najčešće probavne komplikacije tokom putovanja. Srećom, postoji nekoliko savjeta koje trebate slijediti kako biste se pripremili za ovaj potencijalni problem tokom putovanja. Prođimo kroz njih.

Pročitajte više

Kada se stomačić osjeća nesretno

Bez obzira na činjenicu da je to vaše prvo, drugo ili čak treće dijete koje donosite na svijet, uvijek je to jedan veliki korak na nepoznatom putu. Vožnja može biti sa ili bez turbulencija ili krivina. Međutim, kada vaše novorođenče ima grčeve, vožnja će najvjerojatnije biti turbulentnija. Pogledajmo kako prepoznati takvo stanje i koji su načini da ga uspješno i olakšamo.

Pročitajte više

Crijevna mikrobiota - Mali veliki svemir u vašoj bebi

Mikroorganizmi su naši životni saputnici, igraju ključnu ulogu u našem cjelokupnom zdravlju. U ovom ćemo se članku usredotočiti na ulogu endogenih mikroorganizama u životu vašeg djeteta, ponovo uspostaviti vašu percepciju o njima i dati vam nekoliko savjeta o podršci normalnom razvoju mikrobiote crijeva kod vašeg djeteta.

Pročitajte više

5 praktičnih savjeta za probavnu otpornost djece

Iako trenuci sreće često mogu doći iz našeg okruženja, opšta dobrobit vaše djece usko je povezana sa zdravljem i stanjem njihovih tijela. Fokusiranje na pozitivne navike i usvajanje novih može poboljšati kvalitet njihovog života. U ovom članku opisujemo vezu između crijeva i mozga, a odatle se bavimo stvaranjem i podučavanjem vaše djece novim zdravim navikama.

Pročitajte više

Dinamika imuniteta bebe i majke u trudnoći i poslije

Trudnoća i putovanje do majčinstva koje započinje s njom nevjerojatna su iskustva puna uzbuđenja i nepredvidivih promjena. Budući da se veliki dio tih promjena događa unutar vašeg tijela, održavanje uravnotežene mikrobiote crijeva i normalnog imunološkog sistema postaje presudno. Stvaranje i razvoj novog života ipak nije tako jednostavan proces.

Pročitajte više

Njegovanje zimske prehrane: izgradnja imuniteta i dopuna mikroflore crijeva kroz zdrave porodične navike

Prijatne porodične večeri uz kamin, zabava u snijegu, curenje iz nosa, sezona gripe i svakodnevni izazovi za naš imunitet dolaze sa zimskom sezonom. Ipak, dobro uravnotežena ishrana i zdrave navike mogu pružiti učinkovitu podršku. Saznajte više s nama i pripremite zdravu i hranjivu poslasticu na kraju kao malu nagradu.

Pročitajte više

Imunološki sistem – naš odbrambeni sistem koji radi 24/7

U našim se tijelima složi sistem složenih mehanizama koji ih brane od vanjskih agensa s kojima svakodnevno dolaze u kontakt. Oni pružaju 24-satnu zaštitu bez obzira na to što radimo - 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici. Zajedno ovaj sistem odbrane i nadzora poznat je kao imunološki sistem.

Pročitajte više

COVID-19 i probiotici

Kako je došlo do značajnog porasta broja pitanja, BioGaia je sumirala naučne informacije o SARS-CoV-2 virusu i mogućoj ulozi probiotika u globalnoj COVID-19 pojavi.

Pročitajte više

Trudnoća: Čarobno vrijeme koje nosi određene izazove

Od momenta kada saznate da ćete postati majka, počinjete primjećivati promjene koje se dešavaju u vašem tijelu. Kako se ono prilagođava nošenju novog života, dešavat će se neke promjene koje ste očekivali, ali neke i ne.

Pročitajte više

Kolike kod dojenčadi: Što su kolike i što napraviti kada se jave prve tegobe?

Mjesecima iščekujete dolazak vaše male radosti i pripremate se za ulogu majke, čak i za plakanje novorođenčeta i neprospavane noći.

Pročitajte više

Šta trebate znati o stomačiću Vašeg mališana

Kamo je otišla ta prva godina? U jednom trenutku donosite Vaš smotuljak sreće kući iz porodilišta, a odjednom on pravi svoje prve korake i slavi prvi rođendan!

Pročitajte više