Naučni značaj

BioGaia prepoznaje značaj kliničkih ispitivanja kako bi se ustanovila valjanost probiotika, ali što je još važnije, i bezbjednost probiotika koji se koriste u našim proizvodima.

U tom smislu je kompanija BioGaia sprovela veliki broj kliničkih ispitivanja u vezi sa upotrebom Lactobacillus reuteri sojem probiotičkih bakterija kao dodatak ishrani. Do danas je obavljeno 154 kliničkih studija o BioGaia živim aktivnim bakterijama Lactobacillus reuteri u ljudskom organizmu na uzorku od 14 531 ispitanika svih uzrasta. Bakterija Lactobacillus reuteri pokazala se djelotvornom kod regulisanja ravnoteže bakterija u crijevima i u potpunosti je bezbjedna za djecu i odrasle. Rezultati studija o soju bakterije Lactobacillus reuteri publikovani su u preko 160 članaka u raznim naučnim časopisima, što predstavlja dokaz o velikom značaju ove vrste bakterija.

Nisu svi probiotici isti

Dok se uglavnom smatra da probiotici predstavljaju „dobre bakterije”, nisu svi probiotici isti.

Lactobacillus reuteri Protectis (DSM17938) jeste jedna od najistraženijih dostupnih vrsta probiotičkih bakterija, posebno kod beba i djece do treće godine života. BioGaia Protectis ispitana je u 154 kliničkih ispitivanja sa oko 14 531 ispitanika, od čega su 82% bila djeca. Upotreba Lactobacillus reuteri Protectis pokazala se u potpunosti bezbjednom, što je posebno važno roditeljima koji traže adekvatan dodatak bebinoj ishrani. Publikovanje rezultata studija u 160 stručnih časopisa dodatni je dokaz koliki značaj ovaj probiotik uživa kod stručnjaka.

Za više informacija, molimo posjetite BioGaia web stranicu