Razvoj zdravog imunog sistema

Bebe se rađaju sa nekompletnim imunim sistemom. Imuni sistem se razvija tokom prve tri godine života i formira važnu osnovu za zdravlje djeteta u budućnosti. Tokom tog perioda, njihovi mali organizmi uče kako da se odbrane od štetnih bakterija a da pri tom ne naude organizmu sa pretjeranom reakcijom.

Nerođeno dijete dobija antitijela putem posteljice od sredine trudnoće. Prilikom normalnog porođaja, novorođenče dobija prvu količinu bakterija putem majčine vaginalne flore. Majčino mlijeko, između ostalog, doprinosi izgradnji bebinog imuniteta. Poslije bebin imuni sistem mora sam da funkcioniše i stvara antitijela. Pošto se većina ćelija imuniteta nalazi u crijevima, važno je da se povede računa o ovom dijelu tijela.

Dodavanjem ishrani bakterije Limosilactobacillus reuteri Protectis tokom ovog perioda može doprinijeti razvijanju snažnog imunog sistema.

Savjeti za jačanje bebinog imunog sistema

Kontakt sa bakterijama je važan za razvijanje imunološke memorije – sposobnost imuno sistema da prepozna i reaguje. Rani kontakt sa nečistoćom i nesterilnim stvarima svih vrsta vježba ovu memoriju i ojačava imuni sistem. Dakle, nije tako loše kada djeca stave svoje prljave prstiće u usta. Zdrava ishrana bogata mineralima i vitaminima, kao i dovoljno sna također mogu da pospješe imuni sistem djeteta, kao i vrijeme provedeno napolju u igri na svježem vazduhu, što im obezbjeđuje Vitamin D.

Vitamin D – prirodni način da ostanete zdravi

Vitamin D je važan u svakoj fazi života, ali posebno je bitan kod beba i male djece koja brzo rastu. Vitamin D je bitan za zdrav rast i razvoj kostiju kod djece, kao i za snažan imuni sistem koji dobro funkcioniše.

Uz to, vrijeme koje se provodi napolju, redovno dodavanje ishrani BioGaia probiotika za jačanje imuniteta i nadoknađivanje bakterija u crijevnoj flori, a koji sadrži bakteriju Limosilactobacillus reuteri Protectis plus vitamin D3 jeste odličan način da imuni sistem ostane snažan i spreman za bitku.